Оқыту барысында студенттер қабылданған шешімдерді сыни тұрғыдан бағалауды және ең оңтайлы шешімдерді таңдауды, өнімдер мен өндірістердің сапасы мен қауіпсіздігінің көрсеткіштерін анықтауды, материалдарды тұтынуды азайтуға, еңбек сыйымдылығын төмендетуге, еңбек өнімділігін арттыруға бағытталған өндіріс тиімділігін арттыру бойынша іс-шараларды әзірлеуді және іске асыруды, сондай-ақ технологиялық желілер мен жабдықтардың ең қолайлы нұсқаларын таңдауды үйренеді.
Бұл мамандық білім алушылардың жаратылыстану-ғылыми дүниетанымын дамыту бойынша білімдерін, практикалық іскерліктері мен дағдыларын игеруін және олардың бұйымдар, олардың ассортименті, жіктелуі, технологиялық процестері, шикізаттың, жартылай өнімдердің және дайын өнімнің органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері туралы заманауи түсініктерін игеруін, сондай-ақ осы білімді міндеттерді шешуде қолдануды көздейді, қалыптасқан құзыреттерге сәйкес олардың кейінгі кәсіби қызметінде пайда болатын.
"Наубайхана, макарон және кондитерлік өндіріс" мамандығының түлегі біледі және меңгереді:
- ҚР заңнамасының негіздері, заманауи маркетинг және менеджмент талаптары;
- Наубайхана, макарон және кондитерлік өндірісті дамыту техникасы мен технологиясындағы техникалық прогрестің негізгі бағыттары;
- Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапалық көрсеткіштері;
- Нан-тоқаш, макарон және кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы мен режимі;
- Технологиялық және микробиологиялық бақылауды ұйымдастыру;
- Заманауи технологиялық жабдықта жұмыс істеу дағдылары
- Орындаушылардың жұмысын ұйымдастыру.
Түлектің кәсіби қызметінің объектілері: нан пісіру, макарон және кондитерлік өнеркәсіп кәсіпорындары Техник-технолог, цех бастығы, ауысым бастығы, микробиолог, химик, аға шебер, ауысым шебері, учаске шебері, өнім сапасын бақылау жөніндегі инспектор, шикізатты ыдыссыз сақтау қондырғысының операторы лауазымдарында. 5 разряд.
Білім беруді жалғастыру мүмкіндігі: қысқартылған және жеделдетілген бағдарламалар бойынша кәсіптік жоғары білім беру ұйымдарында.
Маман жан-жақты дамыған, жоғары адамгершілік қасиеттерге ие, белсенді өмірлік ұстанымға ие, ұжымда ұйымдастырушылық жұмыс дағдыларына ие болуы керек.
Маманның таңдаған мамандығы бойынша терең және кәсіби білімі, практикалық дағдылары мен дағдылары болуы тиіс.
Техник-технолог бригадада, ауысымда, цехта өндірістік процестің тікелей ұйымдастырушысы және орындаушысы болуға; қолданыстағы технология мен конструкторлық құжаттаманың талаптарына толық сәйкес технологиялық режимнің сақталуын қамтамасыз етуге; еңбек өнімділігін және орындалатын жұмыстар мен өнімнің сапасын арттыруға; материалдарды, отын мен электр энергиясын жұмсау кезінде үнемдеу режимін сақтауға; жабдықты тиісті жағдайда ұстауға; жабдықты техникалық пайдаланудың белгіленген стандарттарын, нормалары мен ережелерін сақтау; жабдықты техникалық пайдаланудың белгіленген стандарттарын, нормалары мен ережелерін сақтауда үлгі болу; өндірістік тәртіпті сақтауда үлгі болу және оны нығайтуды ұйымдастырушы болу.
Техник-технолог техника мен технологиядағы техникалық прогрестің негізгі бағыттарын және наубайхана, макарон және кондитерлік өндірістің даму перспективаларын; шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің сапалық көрсеткіштерін; нан-тоқаш, макарон және кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы мен режимін; технологиялық және микробиологиялық бақылауды ұйымдастыруды; заманауи технологиялық жабдықты, оны пайдалану қағидаларын; бақылау-өлшеу технологиялық процестерді автоматтандыру құралдары мен құралдары; азық-түлік өнімінің ұзақ сақталуын және жоғалуын азайтуды қамтамасыз ететін шикізат пен дайын өнімді тасымалдаудың, сақтаудың және буып-түюдің қазіргі заманғы тәсілдері; еңбектің озық әдістері; есепке алу және есептілік тәртібі; еңбек заңнамасының негіздері; санитариялық заңнаманың негіздері және жұмысшылардың жеке гигиенасына, өндірістік үй-жайларды, кәсіпорындардың жабдықтары мен мүкәммалын санитариялық күтіп-ұстауға қойылатын талаптар; еңбекті қорғау және өрт табиғатты және қоршаған ортаны қорғау жөніндегі іс-шаралар.