Барлығы дерлік таңертең жаңадан қайнатылған кофеден басталады. Әрине, нағыз мамандардың кофені қалай қайнататынын көрген дұрыс. 20.04 2022 ж.АТЭК-те, «АТУ» Ақ оқу мейрамханасында мастер-класс өтті, оны біздің жұмыс беруші Матайс Антон Олай @mathijsolij оның кофеге деген махаббаты кездейсоқ пайда болған жоқ. ХХ ғасырдың 20-жылдарында оның ата-әжелері кофе индустриясында ізашар болған және Индонезияның Ява және Суматра аралдарында кофе плантациялары болған. Алматы қаласында Матайс 2010 жылы «Barista-Academy»ашты. Қазіргі уақытта бірнеше «Bowler Coffee»кофеханасы бар.
Білім алушылар мынадай ақпарат алды: кофенің түрлері туралы; Өлшеу және порционность: бір кесе дайындау үшін қанша кофе қажет; кофені ұнтақтау – кофе дәндерін ұнтақтауды қалай дұрыс орындау керек; кофені суға экстрагирлеу негіздері: дәндерден кофе тұздарын, майларды және кофеинді қалай бөліп алу керек; қалың, тығыз және жоғары көбікті қалай алуға болады және т. б.
АТЭК-те, «АТУ» Ақ оқу мейрамханасында мастер-класс өтті

Comment here